top of page

Predsednik Vučić u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


Predsednik Vučić u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Predsednik Vučić u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


Sastanak uzora u UAE!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sastao se sa prestolonaslednikom Abu Dabija i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, Njegovim Visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.





Predsednik Vučić je posle sastanka rekao da je dogovoreno da se u Srbiji zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom proizvodi vakcina protiv korona virusa kineske kompanije „Sinofarm”.


Aleksander Vučić said: We made a big deal tonight.
Aleksander Vučić said: We made a big deal tonight.

„Donosim vam jednu skoro neverovatnu vest iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Napravili smo veliki posao večeras. Sa UAE i Kinezima ćemo zajedno sa UAE i Kinezima izgraditi potpuno novu fabriku vakcina „Sinofarm“ u Srbiji i početi da proizvodimo vakcine već ranije. kao 15. oktobra“, naveo je predsednik i dodao da ćemo imati dovoljne količine vakcina za nas, ali i za ceo region.


Najpopularnija ličnost Srbije predsednik Aleksandar Vučić.
Najpopularnija ličnost Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

„Imaćemo potpuno novu fabriku vakcina koja će u budućnosti moći da proizvodi i druge vakcine; kada imate korona virus, jasno je da će za deset i više godina biti novih virusa. Za Srbiju to podrazumeva zdravlje ljudi, što postaje jedan od četiri stuba svake zemlje, ali i privrede“, rekao je on.



Predsednik Vučić je rekao da je na sastanku bilo reči o velikom broju tema.

Od vojno-tehničke saradnje, Belgrade Vaterfront, do izvoza našeg voća i povrća i poljoprivrednih proizvoda u UAE. Predsednik Vučić se ranije tokom dana sastao i sa Kaldunom Al Mubarakom, sa kojim je imao konkretan razgovor u vezi sa vakcinacijom.


Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je i prezentaciji modela UAE u upravljanju krizama izazvanim COVID-19 koju su predstavili dr Saif Aldhaheri, direktor za bezbednost i prevenciju, zvanični portparol Nacionalne uprave za vanredne situacije, krize i katastrofe (NCEMA), kao i prezentaciju iskustva UAE tokom procesa vakcinacije protiv COVID-19, koju je predstavila dr Farida Alhosani, zvanični portparol zdravstvenog sektora UAE, šef Nacionalnog komiteta za istraživanje COVID-a, rukovodilac odeljenja za zarazne bolesti, Odeljenje za zdravlje Abu Dabija.



4 views0 comments
bottom of page